Gidai

Kas yra: Mano nuotraukų srautas ir kuo jis skiriasi nuo „Camera Roll“ ir „iCloud“ nuotraukų?

Namai/Mokytis/ Kas yra: Mano nuotraukų srautas ir kuo jis skiriasi nuo „Camera Roll“ ir „iCloud“ nuotraukų?

Kas yra: Mano nuotraukų srautas ir kuo jis skiriasi nuo „Camera Roll“ ir „iCloud“ nuotraukų?

Autorius Kevinas Arrowsas 2019 m. Rugsėjo 30 d. Perskaitytos 3 minutės

Šiais laikais debesies saugykla tampa vis naudingesnė dalintis turiniu ir kurti atsargines kopijas su skirtingais įrenginiais. „Apple“ teikia „iCloud“ kaip debesies saugyklą vartotojams. Tačiau, dalindamiesi nuotraukomis ir failais per debesies saugyklą, vartotojai randa parinktį Mano nuotraukų srautas ir keli vartotojai apie tai nežino. Keli vartotojai yra supainioti dėl skirtumo tarp „My Photo Stream“, „Camera Roll“ ir „iCloud Photos“. Šiame straipsnyje aptarsime „My Photo Stream“ ir skirtumą su kitomis funkcijomis.

Kas yra „My Photo Stream“?

Ši „Apple“ funkcija įkelia naujausias nuotraukas į visus prijungtus įrenginius. Tai gali išsaugoti 1000 nuotraukų, kurios saugomos 30 dienų. „My Photo Stream“ nuotraukas galite pasiekti iš bet kurio prijungto įrenginio, jei visuose įrenginiuose nustatėte „iCloud“. Mano nuotraukų srautas nepateikia jokių atsarginių nuotraukų parinkčių. Kai „My Photo Stream“ įgalinta ir jūs darote naujas nuotraukas, ji bus automatiškai įkelta ir rodoma visuose kituose jūsų įrenginiuose. Jums nereikia įkelti kiekvienos naujos nuotraukos.

Kaip naudotis mano nuotraukų srautu?

Pagal numatytuosius nustatymus „My Photo Stream“ jūsų „iOS“ įrenginiuose yra išjungta. Kai jis bus įjungtas, „My Photo Stream“ automatiškai pradės įkelti jūsų nuotraukas. „Photos“ programoje bus kitas „My Photo Stream“ albumas. „My Photo Stream“ įkels visas nuotraukas iš jūsų „Camera Roll“ su 1000 nuotraukų riba. Jį galite įgalinti savo įrenginio nustatymuose atlikdami šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite savo įrenginį Nustatymai programą ir eikite į Nuotraukos variantą.
  2. Palieskite perjungimo mygtukas dėl Mano nuotraukų srautas Nuotraukų nustatymuose.
  3. Tai įgalins „My Photo Stream“ jūsų įrenginyje ir bus pradėta įkelti jūsų nuotraukas.

Jei nenorite švaistyti vietos keliomis kopijomis ar blogomis nuotraukomis, kurių nenorite išsaugoti, galite pabandyti ištrinti blogas nuotraukas prieš įjungdami „My Photo Stream“. Norėdami greitai rasti ir ištrinti nereikalingas panašias ar neryškias nuotraukas, galite naudoti telefono funkciją ar trečiosios šalies programą.

Skirtumas tarp „My Photo Stream“ ir „Camera Roll“

„My Photo Stream“ ir „Camera Roll“ albumus galite rasti savo „Photos“ programoje. Tačiau kartais abiejuose albumuose rasite tą pačią nuotrauką. „Camera Roll“ naudojamas tik įrenginiams laikyti. Kiekviena jūsų daroma nuotrauka bus išsaugota jūsų telefono atmintyje, kuri yra „Cameral Roll“ albumas. „Mano nuotraukų srautas“ yra debesyje saugoma saugojimo paslauga, kuri yra įkeliama ir atsisiunčiama į kiekvieną sinchronizuotą įrenginį. Užuot naudoję laidą nuotraukoms perkelti ar sinchronizuoti, galite naudoti „My Photo Stream“, kad galėtumėte bendrinti nuotraukas tarp įrenginių. Kur „Camera Roll“ skirtas tik savo įrenginiui, o ne kitiems.

Paprasčiau tariant, „Camera Roll“ bus išsaugotos visos nuotraukos, kurias padarėte naudodami „iPhone“. Mano nuotraukų srautas sinchronizuos tik naujausias nuotraukas, kad būtų galima jas bendrinti su kitais prijungtais įrenginiais. Jūs turite patys ištrinti nuotraukas iš „Camera Roll“, o „Mano nuotraukų srautas“ automatiškai pašalins nuotraukas po 30 dienų ribos.

Skirtumas tarp „My Photo Stream“ ir „iCloud“ nuotraukų

Kai pagalvoji apie „My Photo Stream“ ir „iCloud Photos“, abi atrodo labai panašios. Tačiau tarp jų yra keletas skirtumų. „iCloud“ nuotraukos išsaugos visas nuotraukas „iCloud“ saugykloje kaip atsarginę kopiją. Kai įrenginyje daroma nauja nuotrauka, ji bus automatiškai įkeliama į „iCloud“ saugyklą atsarginei kopijai kurti. „iCloud“ saugyklą galima pasiekti naudojant visus kitus panašių paskyrų prijungtus įrenginius. Taip pat galite kurti atsargines vaizdo įrašų ir tiesioginių nuotraukų kopijas, skirtingai nei Mano nuotraukų srautas, neleidžiantis vaizdo įrašų ir tiesioginių nuotraukų. Tai geriau nei „Mano nuotraukų srautas“, tačiau kyla rimtų problemų - tai yra vietos saugykloje.

Jei ištrinsite nuotrauką iš „My Photo Stream“ albumo, ji bus ištrinta tik iš „My Photo Stream“, o ne iš įrenginio. Tačiau jei ištrinsite nuotrauką iš „iCloud“ nuotraukų bibliotekos, ji bus ištrinta tiek „iCloud“ saugykloje, tiek įrenginyje.

Nuotraukos, įkeltos naudojant „My Photo Stream“, nebus įskaitytos į „iCloud“ saugyklą. Nemokamas „iCloud“ planas suteikia 5 GB atminties, kuri gali sutaupyti maždaug 1 600 nuotraukų. Jei saugykla pilna, turėsite atnaujinti „iCloud“ saugyklos planą. „iCloud“ suteikia 50 GB atminties už 0,99 USD per mėnesį. Galite naudoti nemokamą „My Photo Stream“ funkciją nemokėdami jokio mokesčio, arba galite pasirinkti „iCloud“ atnaujinimo planą, kad gautumėte daugiau vietos.